VALİLİK TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KAYITDIŞI EMLAKÇILARI İZLEME KOMİSYONU KURULDU.01.05.2020

BİLGİ MESAJIDIR!!!!!WEB TAPU EMLAKÇI PORTALINDAN SONRA KAYITLI EMLAKÇILARIMIZA GÜZEL BİR HABER DAHA!!!!Birkaç gün önce Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce Emlakçılarımıza Web Tapu’da Tapu işlemlerini daha kolay yapabilmeleri için “EMLAKÇI PORTALI”nın açılması tüm meslektaşlarımızı memnun etmiştir.Dünya’yı kasıp kavuran Covid 19 salgınında Pandemi süreci içerisinde Emlakçılarımızın parayı bir tarafa bırakarak virüsün dağılmaması için gösterdikleri dayanışma takdire şayandır.Bilhassa ilk sokağa çıkma yasağından bir hafta önce Odamız ve Derneklerimizin ortak hareketleriyle üyelerimizi uyarıp dışarıdan gelenlere kiralama yapılmaması konusunda çok güzel bir çalışma yapılmıştır.Ancak hiçbir yere kaydı olmayıp sadece Facebook üzerinden kiralık ev ve villa ilanı girip CİMER’e şikayet edilen bu kişilerle ilgili Valiliğe çağrıldım ve bu iki kişiyi araştırdığımızda emlakçı olmadıklarını Ayakçı tabir ettiğimiz Kişiler olduklarını tesbit edip bizzat sayın VALİ’mize  konuyu açıkladım ve Sayın VALİ’miz tüm emlakçılarımıza,Odamıza ve Derneklerimize teşekkür edince bu gibi ayakçıların yaptığı hataları hiçbir emlakçının çekmemesi için Valilik nezdinde Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde Ticaret Odaları,Emlakçılar Odası,Esnaf Odaları ve Emlakçılar Derneği temsilcilerinden oluşan “KAYITDIŞI EMLAKÇILARI İZLEME KOMİSYONU”kurulması için Sayın Valimize önerimizi ilettim.Önceki gün Ticaret İl Müdürümüz arayarak önerimizin Valilikçe kabul edildiğini bildirmiş ve 30/4/2020 Tarih ve 402 Sayılı Valilik OLUR’u ile Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde Kayıtdışı Emlakçıları İzleme Komisyonumuz kurulmuştur.Ticaret İl Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmaları ve süresi kısalan Yetki Belgelerinin alınması konusunda da çalışmaları hızlandırmıştır.(Lütfen çevrenizdeki Oda kaydı olmayan ve Yetki Belgelerini almamış olan arkadaşlarımızı uyaralım)Komisyonumuzun Emlak Camiamıza ve tüm Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diler,hep birlikte “SAĞLIKLI GÜNLER”de görüşmek dileğiyle.MEDEO Başkanı Ziya ERCAN.